Direktlänk till inlägg 27 september 2009
...efter receptet på Maddes kycklingsrätt, så här får ni den:
Eftersom receptet är för cirka 6 personer så står det jag anväder inom parentes.
Vi är ju bara två och det blir över till minst ett mål till.
Detta behöver du:
1 kg kycklingfilé (2 kycklingfiléer)
ca 300-400 g färska champinjoner (100g svamp)
ca 150-200 g rökt skinka (1 paket bacon)
1 medelstor purjolök (1 liten purjolök)
2 pkt matgrädde (1 paket matgrädde)
1 bit ädelost (jag anväder riven väl lagrad cheddar eller västerbotten ost eftersom maken inte är så förtjust i ädelost)
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela varje kycklingfilé i lite större bitar.
Bryn kycklingbitarna med lite örtsalt och svartpeppar.
Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Skiva champinjoner, purjolök och skinka.
Fräs upp detta och häll i grädden.
Smula i ädelosten och låt det hela "puttra" ihop tills osten smält.
Häll blandningen över kycklingfilén
Sätt in formen i ugnen ca 30-40 min, eller tills den fått fin färg!
Smaska på med ris och grönsaker...MMMMM!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|