Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under juni 2010

Av Julia - 22 juni 2010 19:23


  


...jag mår bra! Hon tyckte om mina framsteg, att jag kan få vänstra armen över huvudet och lägga handen på huvudet, vilket jag inte kunde i december.


Jag får fortsätta äta de piller jag äter, men det är troligt att min diabetesmedicin kommer att minskas ytterligare. 


Det bästa med dagen var en suverän överaskning i affären. Alla som känner mig vet att min favoritfrukt är plommon, men de som känner mig ännu mera vet att min älskligsfrukt är körsbär över all annan frukt. Jag äter det sällan på grund av priset som brukar ligga på runt 130-150 kr per kilo.

Nu sålde affären lådor med 2½kg för ynkliga 99:- per låda!!!

    

 Jag ställde lådan efter att vi båda har ätit ur den (fattas väl ca 6-7 hg redan) framför datorn, för att ni ska kunna se storleken på den.

Maken är lite orolig att jag ska få körsbäsförgiftning på kuppen   , men de smakar himmelkst! Nu ska jag i alla fall äta lite till, men ta undan 1,5 kilo (har redan gjort det för säkerhets skull) och göra körbärssylt av dem efter mormors gamla familjerecept. Det blir kalas till våfflor, eller lite varmt till glass! Jag ska kärna ur dem redan i kväll och stoppa dem i kylen tills på torsdag, då maken får hjälpa mig med sylten. Jag kokar dem själv och han får hjälpa till med att hälla den heta syten i glasburkar.

Maken har redan beställt våfflor med grädde och körsbärssylt till frukost på midsommar afton. Självklart ska han få det!

Ha en trevlig kväll, det tänker jag ha!

   /Julia


Av Julia - 22 juni 2010 08:20


 


...soligt och ganska varmt redan, termometern visar 16,7 grader.

Idag ska jag och maken till doktorn. Jag får reda på provsvaren och troligen en bekräftelse på att jag mår ganska bra. Mest spännande är att få veta om jag behöver mediciner för min diabetes eller om den har "försvunnit" med bra mat och mycket motion.

Mina mediciner har ju minskats vid varje läkarbesök i två års tid och jag har aldrig haft sockerkänningar åt nåt håll. Ja, ja vi får se.

Bilen kommer och hämta oss 12:15. Efter läkarbesöket passar vi på att gå runt i lite andra affärer än de vi vanligtvis besöker när vi ska handla. Återresan är beställd till 16:00. 

En uppdatering kommer i kväll, om jag orkar, annars får ni vänta till imorrn.


Nu ska vi först börja dagen med frukost för två.

    /Julia

Av Julia - 21 juni 2010 07:07


  


...måndag igen, det är även vädret (makens benämning på gråmulet väder). Det är mulet, blåsigt och termometern visar 11,5 grader.


Den gångna helgen var toppen. Hela lördagen firade vi vår bröllopsdag framför TVn tillsammans med många andra.

Vi gjorde ett avbrott 12:30 för att lyssna på vårt eget bröllop för 29 år sedan i Spånga kyra.

Vi hade en bandspelare diskret påslagen i koret och spelade in allt som hände, detta var lång innan videokamerans tid. Det var inte var mans egendom, på den tiden fanns super8 filmkamera, men pappa hade inte tid att använda den. Det gjorde inget, vi hade ju bandspelaren.


Nu mer är bandet överförd till en cd och det är tradition att vi lyssnar på den nån gång ibland på vår bröllopsdag och alltid 12:30. Senast var det för 4 år sedan, då vi firade silverbröllop.

Med tanke på kronprinsessans bröllop ville vi återuppleva vår egen vigsel, då för länge sen.


Nog om det.


Maken kommer ikväll igen, eftersom jag ska på läkarbesök imorron. Jag går till doktorn 2 ggr per år. I juni och december för att få bekräftelse på att jag mår så bra som det är möjligt för mig.

Det ska bli spännande att se om jag ska behålla de mediciner som jag äter p g a diabetes, som upptäcktes i samband med mitt stroke. De har minskats vid varje återbesök. Svar lär jag få imorrn.


Det är en kort vecka, midsommarafton på fredag, fest igen alltså.


Ha en trevlig måndag!'

   /Julia

Av Julia - 20 juni 2010 08:53


  


...jag gav upp runt 22-tiden, jag orkade helt enkelt inte mer då. Vår middag blev utsökt, de utlovade bilderna kommer dessvärre att utebli. Jag glömde det tyvärr, jag kom på det när vi nästan hade ätit färdigt. Det var så dags, ingen idé att ta bild på 2 halvtomma tallrikar... Ledsen.


Bilder på mina presenter kommer så småningom. När vi har gjort plats åt skrivaren, det får också bli senare. För utom den och granitmorteln fick jag 4 böcker på Mp3-CD.

Bland annat Babben Larsson's Jag vägrar dö nyfiken.

  

En mycket underhållande bok som jag rekomenderar varmt!

En liten varning dock, Man får ont i skrattmusklerna!

Läs/lyssna på den! 


Nu är det frukost, sedan en tur ut runt i byn innan den utlovade regnet och åskan kommer. 


Ha en trevlig söndag!

   /Julia

Av Julia - 19 juni 2010 07:44


  

Det är kronprinsessans stora dag idag. Spännande att få se henne klädd som brud och vigas. Vi önskar dem all lycka i världen. 


Nu lite om vårat äventyr igår.

Som jag sa är jag inte vidare glad åt att ge mig ut i affärerna en fredag eftermiddag, men det var förvånansvärt lite folk. De flesta stog i kassaköerna när vi kom dit vid 19-tiden. Vi kunde handla i lugn och ro. Tack vare det, blir matsedeln betydligt roligare än vad frysen kunde erbjuda.


Planeringen är att vi ska äta Toast Skagen till förrätt med äkta löjrom, sedan ska det bli WienerSchnitzel (vi fick tag på  jätte fint kalvkött i tunna skivor, precis som det ska vara) med smörslungad potatis och persilja till det min egen gurk- och purjolöks-sallad.

Efterrätten blir glass med varm chokladsås.

Detta är makens absoluta favoriter, mina också. Det vattnas redan i munnen av bara tanken.


Bilder kommer senare.


Det blir lite pillrigt, men jag gör det gärna och med makens hjälp kommer det att gå galant.


Jag har även fått presenter redan, vi brukar slå ihop bröllopsdagen med födelsedagen. Bilder på dem kommer också senare.


Jag har fått en granitmortel, som jag länge har önskat mig och en kombinerad skanner kopiator skrivare. Så nu kan jag komma åt och skanna gamla pappersbilder som vi har massor av. Ett stort projekt till sommaren. Det ska bli jätteroligt att få in de bilderna i datorn och sedan på cd-skiva.


Men nu är det hör tid för frukost. Kanske med en skvätt skumpa till och med!!!


   /Julia

Av Julia - 17 juni 2010 16:11


  


...idag är det varmt ute, termometern visar dryga 25 grader nu på eftermiddan i skuggan.

Smulan och Amanda ligget i svalkan i sovrummet. Solen skiner bara in där nån timme när den går upp, så det är ganska svalt där inne med dörren stängd.


Jag har gjort det som jag har velat idag, sopat och dammat av det jag kunde. Skönt att ha det gjort.

En sak jag inte skulle ha gjort, är att drämma i mitt högra knä i bordsbenet när jag svängde med rullstolen för snävt. Det händer nån gång när jag har lite för bråttom. Den gör ont, så jag har tagit en alvedon. Hopps att det hjälper.


Nu ska jag ut en sväng på verandan med en bok, det fläktar ute så det blir nog skönt. Om inte, får jag väl gå in igen.


Ha en trevlig eftermiddag!


   /Julia 

Av Julia - 17 juni 2010 08:00


  


...dagens väder är soligt och varmt, termometern visar redan 15,8 grader i skuggan. Det blir säkert en fin dag.


Agendan är tom, det är bara det gamla vanliga som ska göras. Kanske tar jag ett par svep med sopborsten. Jo det gör jag nog. Det är mysigt att städa innan maken kommer imorrn. Jamisarna drar runt lite kattsand, som dom fått med sig när dom har varit på lådan.

Damma lite kan jag också göra, jag tar det jag når och det är förvånansvärt mycket. Det är bara att sträcka på sig lite.


Men först lite mat.


   /Julia

Av Julia - 16 juni 2010 15:13


  


...idag är det onsdag, jag gillar onsdagar. Har man kommit till onsdag, då är helgen nära. Skönt.


Vädret har varit lite så där idag. Lite sol, en del moln och det har blåst en hel del. Inte kul att vara ute i. Jag satt en stund i dörren, när jag vädrade, men det var inte speciellt skönt i blåsten.


Jag har beställt färdtjänst till på fredag, vi måste åka och handla, även om maken inte gärna vill.

Vi har en helg med massor att fira och jag vill handla maten. När jag sa det till maken, sa han att vi har lite mat i frysen... Just det! Korv, några fiskpinnar och lite köttfärs och inget mer... Härlig festmiddag det blir av det  

Jag frågade lite spydigt (trots att det är mycket ovanligt att jag är det) om han ville ha fiskpinnar med ris (ungefär det äkligaste han vet) till middag på lördag, (inte mig emot, jag gillar det) men inte på lördag!


Vi har ju en del att fira då. Vår 29:de bröllopsdag bland annat och på söndag fyller hans fru (jag   )  55 år. Något lite godare vill jag ha.


Dessutom är det midsommar helgen efter. Jag vill ha hem en del till dess också. Inläggningsill bland annat.


Vi brukar lyxa till det på bröllopsdagens middag med en fin köttbit att grilla. Jag vill göra det i år också, men han trodde att det var en vecka kvar till dess. Han såg helt enkelt fel på datumet. Lätt hänt i och för sig, men med all tjat om kronprinsessan och hennes bröllop med Daniel den 19:de, är det lite svårt att förstå.


Men nu är bilen beställd och vi ska åka, samtidigt ska vi ordna med en del annat i en annan affär. Hoppas att det inte blir alltför mycket folk i affärerna. Jag hatar att handla på fredagar egentligen, men det får gå den här veckan.


    /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Ovido - Quiz & Flashcards