Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under mars 2011

Av Julia - 14 mars 2011 15:00


  


...det blev fint och soligt idag också. Trots den väldigt gråa början.Termometern har krypit upp till +6,2 grader nu strax efter 3.


Jag har tagit ett par bilder från ytterdörren

   Lite i motljus, tack vare solen

och

   de glädjande och allt större ringarna runt träd och buskar.


Härligt med solsken och meteorologen sa att det kanske är vår här med. Vår enligt dem, det vill säga dygnsmedeltemperaturen är över 0 grader i 7 dagar i följd. 

Visst, men det hindrar inte att det var frost inatt också. Visserligen bara några minusgrader, men dock.


Jag har gjort det enkelt för mig till lunch. Stekte en enkel omelett och åt en ostmacka med tomat till. Drycken blev en kopp med mint-thé. Gott och alldeles lagom jobbigt för mig idag. Jag iddes inte göra nåt mer avancerat. Mätt blev jag och det var det som var meningen.

Efterrätten bestog av en blodapelsin och mellanmålet blir en banan om en stund.


   /Julia

Av Julia - 14 mars 2011 08:30


  


...temperaturen är +1,2 grader utanför fönstret denna gråa måndagsmorgon. Med låga moln och regnet (?) hänger i luften. Sådana här gråa dagar brukar maken säga att till och med vädret är måndag.

Hur resten av dagen blir återstår ju att se, någon väderprognos har jag inte sett eller hört än. Egentligen kvittar vad meteorologerna säger, det blir ju som det blir. Det är absolut inget vi kan göra nåt åt ändå, det är bara att gilla läget.


Det händer väl inte så mycket hos mig idag. Jag ska göra min vanliga träning, spela mina spel på fejjan, lyssna färdigt på deckaren maken hade med sig i fredags.    den är spännande och kommisarie Joakim Hill är en trevlig polis. Han, hans kollegor och numera hans växande familj är huvudpersoner i Bodil Mårtensson's trivsamma deckarserie. denna bok är den fjärde boken vi har på Mp3-CD i serien.


De har getts ut i en "pocket-typ" av ljudbok i lite enklare utformning. CDn ligger i en pappfodral och inte i nån flådig förpackning, som böckerna om Ayla (fast de var ovanligt billiga. bara 149:- per bok, den nyskrivna avslutande boken kommer att kosta dryga 200:-).

Priset är ju mycket lägre också (89:-), vilket passar vår magra plånbok perfekt. Det är ju innehållet som är viktigt, inte förpackningen.


Annars kostar inte ljudböcker mer än motsvarande "vanliga" bok. Oftast kommer dessutom nyutgivna böcker i båda formaten samtidigt.


Jag har sett en bild på den sjätte boken i serien  på svenska. Utgivningen blir den 29/3 på alla språk och format världen runt.   

Jag ska köpa min bok    som ljudbok på Mp3-CD, precis som de andra 5. Skönt att ha en hel bok på en, ibland om boken är väldigt lång på 2 CD.


Boken är beställd och den kommer med maken helgen i vecka 13. Gissa om jag längtar efter att höra upplösningen på den långa berättelsen.


Théet har dragit färdigt, mackorna väntar på att rostas, lika bra att sätta fart så jag får lite mat i magen.


   /Julia

Av Julia - 13 mars 2011 07:30



  


...temperaturen ha sjunkit under natten och är -4,1 grader just nu. 


Det var en underbar vinterdag igår med hopp om kommande vår.

Jag kunde inte låta bli att ta en bild på termometern innan solen låg på på den sidan av huset.

  


Jag bad maken att ta med sig kameran och ta några bilder runt huset.


Smulan och Amanda har början till barmark

   i rastgården. Vilket förklarar smutsiga och inte länger så kritvita tassar när de kommer in.


Men annars är det mycket vinter kvar

  men allt mer kommer fram ur den snö som gömmer det mesta.

   Ringar runt trädstammar och buskar, stenar börjar bli synliga.

Vår lilla skällis med lyktan

   börjar synas allt mer igen.


Vi hoppas att de värmande plusgraderna fortsätter och den nederbörd som komma skall är bara i formen av regn. Jag satt en stund i solen på verandan, den värmer faktiskt, men det var kallt trots 8 plusgrader, men solens värme kändes igenom svarta byxor. Skönt ändå med lite frisk luft.

Snön som ligger är dock fortfarande ett par dm djup, så det dröjer några veckor till innan jag kan ta mig fram med min elrullstol.


Tänk att livsandarna vaknar igen när vårsolen gassar och småfåglarna håller koncert i trädgården.

Alla bakslag i vädret tar man nästan som en personlig förolämpning. Det känns som om man blir lite lurad. Fast der är ju bara mars än och aprilväder vet man ju kan ge precis vad som helst. Allt ifrån fina försommardagar till snöstorm på bara några timmar. Men hoppet om kommende vår och sommar finns ju där!


Maken hade en deckare med sig också.  . Jag vet att du är ensam är den fjärde deckaren vi har av Bodil Mårtensson om kommisarie Joakim Hill. De andra är En chans för mycket, Torpeden och Bäckmörker.

Jag tycker om hennes lite annorlunda deckare.


Nu är det lika bra att sätta på thévatten. Jag behöver frukost när jag tar min morgonmedicin. Mitt blodsocker ligger på 5,2 denna morgon.

Maken sover gott i sällskap med Smulan och Amanda. De är så fina alla tre där dom ligger. Mitt livs kärlek och mina (p)älsklingar!


Hoppas att ni får en:

   /Julia

Av Julia - 12 mars 2011 12:15


  


...strålande solsken och det är varmt! Termometern visar +7,2 grader på skuggsidan!!! Nu måste väl en del av snön smälta   ...


Maken kom som vanligt igår. Med sig hade han en ny billig digital kamera till mig

   En sån här blev det. Det lär ta ett tag innan jag har lärt mig funktionerna, för de är lite annorlunda mot min gamla.


Några bilder blev det dock:

   En myshög i sängen!

   Smulan X 2 igår kväll...

   och i morse, hon hade inte riktigt tid att titta på mig. Pippisar är roligare än matte!


Och det ALLRA VIKTIGASTE


   Sippos bok har kommit och jag har börjat läsa den. Jätterolig och lite sorglig är den nog, men den rekomenderas varmt. Har ni sett vilken fin tassograf vi fick med boken.

Tjusigt värre! Tack för den!

Vi ser fram emot fortsättningen i bok 2, som är på gång!


Idag lär vi inte göra många knop. Titta på skidskytte VM's avslutande tävlingar är ett måste, men annars lär vi inte göra så mycket.


Hoppas att ni har en lika solig dag som vi!


   /Julia

Av Julia - 11 mars 2011 07:45


  


...det snöar trots att termometern visar +0,5 grader . Det lär bli regn av det, men lika trist ändå. Flingorna blir allt mindre. Senare på dagen spår de soligt och fint, jaja vädret kan vi inte göra något åt, det är bara att acceptera.


Fredagar är veckans bästa dag. Fast den kan bli lååång. Vi sitter ju och väntar och längtar efter maken - husse. Ibland när jag säger att "husse kommer snart" sitter två katter som prydnader i fönstret och tittar efter honom.På sommaren när dörren mot verandan är öppen rusar dom ut dit och väntar   . Dom är så söta när dom gör så.


Jag får fördriva tiden bäst jag kan. Med lite morgon TV, ljudbok, intenet och om det finns nån bra sportsändning, som idag herrarnas stafett i skidskytte, mer TV. 

Dagarna går ju så fort och jag har aldrig tråkigt. Det sägs ju att det inte blir roligare än man gör sig är sant. Jag har inte tid att ha tråkigt.

Men på fredagarna kan jag tycka att klockan går otroligt sakta mellan 16 och 17:30 då maken äntligen kommer  .


   /Julia

Av Julia - 10 mars 2011 11:45


  


...jag tror att mina rutiner har fått lite hicka i morse   . Jag fnulade med så mycket att jag glömde att skriva nåt i bloggen. Förmiddagen går ju så fort.


Vädret är omväxlande soligt och det är "varmt"! Termometern visar +5,8 grader på skuggsidan. Det blåser lite också, det är bra för det tär på snön (även om det inte syns speciellt mycket   )!


Snart är det dags för lunch, jag är sugen på pannkakor, det är ju torsdag. Men har inte bestämt mig än om jag orkar stå och grädda dem.

Det tar mycket på mina krafter att grädda pannkakor, men nu var det så länge sen jag gjorde några att jag är riktigt sugen.

Egentligen är jag mest sugen på raggmunk, men då måste jag riva potatis också och steka bacon till...

Jag får fundera lite till hur jag ska göra.


Vilket som är ju jätte gott. Jag har egen sylt till båda, lingonsylt till raggmunk och hallonsylt till pannkakor.


Jag har börjat skriva lista på det som maken behöver köpa imorgon. Det är ett par saker som fattas, som tur är är det inga tunga saker. Tyngst blir frukten, som vanligt för honom att bära. Det och bröd är stående måsten att ta med, sedan kan det tillkomma lite annat som vi behöver, som ost, pålägg.

Nu börjar grönsaksförrådet sina lite i frysen.


Kan inte snön försvinna snart, så jag kan åka och storhandla? Om ni bara visste hur less jag är på allt detta vita utanför!!!


Det enda positiva med att sitta här på vishan är att jag slipper alla baciller och förkylningar som andra så givmilt delar med sig av just nu  .

Alltid nåt att vara glad över.


Jag tycker så synd om maken som måste släpa matkassar dryga 2 km från bussen varje fredag. Han säger inte ett ord och klagar aldrig. Han är bara bäst!!! 


Ha en fin torsdag, det är ju fredag imorrn och vår helg börjar när maken har kommit imorrn eftermiddag!!!


   /Julia

Av Julia - 9 mars 2011 07:30


  


...termometern visar -1,9 grader. Meteorologen pratar om ökad molnighet och framåt kvällen eventuellt regn eller blötsnö och för dagen runt +4 grader och 0 gradigt under kommande natten.


   Amanda:

Vi måste ju berätta att vi gissade (okej vi räknade, det måste vi medge   )

minst fel hos Frasse. Det var en enkel gissningstävling om hur många presenterade vänner Frasse hade för dagen. Vi är också oficiellt vänner med Frasse. Vi presenterades den 27 januari. Vi är lite malliga och firade segern med extra Dentisar och matte tog några chokladbitar.


Jag gillar onsdagar. När maken ringer vi sin lunch har ju halva arbetsveckan gått och det blir snabbt fredag igen.

Annars gör jag väl som jag brukar. Läser med öronen, tittar på skidskyttet 13:05 med senaste korsordbilagan uppslagen, spelar mina spel på fejjan allt varvat med min dagliga träning, precis som vanligt med andra ord.


Nu allra först är det dags för frukost. Thé och rostade mackor. Ett litet dilemma varje dag, vad jag vill ha för pålägg. Det finns ju en del att välja på. Ost, både hård och mjuk med räkor och utan, rökt kalkon och marmelad av olika frukter.


   /Julia

Av Julia - 8 mars 2011 07:45


  


...8 mars = Internationella Kvinnodagen (länken ger lite historik kring dagen om du är intresserad). Ingen speciell dag för mig i och för sig, men jag minns när mamma levde, då firades denna dag av henne och hennes arbetskamrater och vänner. De fikade ute och pratade. Jag var med dem, om jag hade möjlighet till det.


Det händer väl inget speciellt hos oss idag heller utöver de vanliga rutinerna. 


Visst, ja! Jag glömde att berätta att maken fick igång den trådlösa telefonen igen. Han tog den med sig då den gick sönder. Han vet inte själv vad som hände med den, men när han rätade ut sladdarna, så fungerade den igen. Han var gullig och tog den med tillbaka. Vi har ju fast telefon i ytterligare ett par månader här, men kameran kunde han inte göra nåt åt tyvärr.


Trist, jag visste inte att jag skulle sakna den så mycket, men det gör jag dagligen.

Jag minns tiden före digitalkameran. Vi tänkte efter både en och två gånger innan vi tog några kort. Ställde upp folket som skulle vara med på bilden   , som man gjorde förr. Det var inte ofta man "slösade" på filmen. Framkallningen var ju så dyr. 

Med digitalkamera tar man massor med bilder och tar bort de som inte är lyckade från minneskortet (om man vill). 


Jag märker att man inte gör så många pappersbilder heller. Oftast skickar man bilderna via dator till dem man vill. Mailar Jul- och Påsk- kort, liksom semesterbilder till vänner och bekanta.

Det är rätt vanligt med digitala fotoramar också, där man kan ha ett bildspel om man vill. 

Vi har aldrig haft många fotografier runt om i rummen, Ett stort (50 X 60 cm) bröllopsporträtt  hänger över dubbelsängen i Spånga. Ett annat i mindre finns i bokhyllan, Ett par bilder på våra föräldrar, men sedan är de inte fler.


Maken var mycket intresserad av fotografi när han var yngre. Han har ca 3.000 diabilder från året han var till sjöss med gamla Gripsholm jorden runt i början av 70-talet. De finns i minutiös ordning i väl märkta lådor. Projektor och filmduk finns självklart också, men hur ofta orkar man plocka fram det   ... Jag tror att vi såg en del av bilderna för 10-15 år sen.

Sedan finns det travar med pappersbilder från våra drygt 30 år tillsammans, våra resor och semestrar.

Vi har funderat på att låta digitalisera dem, men det blir dyrt. Vi ska försöka skanna in dem som vi vill titta oftare på.


Jaja, det får bli när maken slutar jobba om 6-7 år.

Nu är det dags för frukost. Théet är strax klart. Det var jättegott med gröten igår, men idag blir det rostad bröd till.


Önskar alla vänner en trevlig:

   /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Ovido - Quiz & Flashcards