Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under januari 2011

Av Julia - 5 januari 2011 08:45


  


...vädret är helknäpp. Idag visar termometern +2,9 grader. Vi är uppe båda två för en gång skull. Maken gick upp strax efter mig. Kul när vi äter frukost tillssmmans.


Igår tittade vi på de första filmerna i serien om    Polisen i Strömstad. Lite för att minnas Per Oscarsson, han spelar kommisarie Jörgensson, polischefen på den lilla polisstationen.

Igår såg vi      och     , vi ska nog fortsätta med    och    varvat med Tour de Ski,


Det är sprinttävlingar idag på eftermiddan. Lika spännande som vanligt, kanske mer för duktiga    ligger på andra plats inför dagens tävling. Hoppas att det går bra för alla duktiga Svenska damer och herrar.


Den sista delen i filmserien, sparar vi till imorron, just den är en favorit och är längst. 


Men nu är det ettans morgon TV och frukost.


   /Julia

Av Julia - 4 januari 2011 08:45


 


...idag visar termometern rejält med minusgrader. -6,7 är det hos oss, inte jättekallt visserligen, men det var ett tag sedan det var så här kallt.


Jag mår inget vidare, jag är stel och har ont, men det går över snart. Jag får ta en värktablett, det kan inte hjälpas.

De andra sover. Smulan och Amanda passade på genast att lägga sig i min varma säng. Så bäddningen (bara att släta till min sida) får vänta. Jag vill inte böka för mycket, jag vill absolut inte väcka maken. Han har bara tre dagar och helgen innan han måste upp klockan 5 och jobbet.


Småkronorna får spela om bronset mot USA, bra i och för sig, men många blev besvikna när pucken inte gick deras väg.

Skidtjejerna  vann dubbelt, det var så spännande ända in i mål. Vi får se hur det går för de de svenskar som kämpar vidare i Tour de Ski. Det är ju flera tävlingar kvar, även om de har en ledig dag.


Nu ska i alla fall jag äta lite, jag måste få i mig lite mat. Jag är hungrig.




   /Julia

Av Julia - 3 januari 2011 08:45


  


...det är milt, termometern visar -0,3 grader och det snöar lite, stora flingor som man minns från barndomen. Fast jag tycker att det som redan finns, ca 50 cm,  räcker mer än väl.

Idag är jag uppe själv. Jag vaknade strax före åtta. Maken och jamisarna sover. 

Många har börjat arbeta igen efter nyår, men maken är ledig en vecka till. Nästa måndag är det hans tur att jobba.


Igår såg vi de två första filmerna om Harry Potter    Den Vises Sten och    Hemligheternas Kammare. Vi kommer att fortsätta vår maraton med de två följande  Fången från Azkaban och sedan     Den flammande bägaren, varvat med Tour de Ski. Det är ju tävlingar idag också. 

Roligt är också att småkronorna har gått vidare till semifinal, motståndarna blir Ryssland. Vi lär få se om det blir finalspel också. Enligt experterna bör de vinna, men inget är ju givet i sport, det vet vi alla.


   /Julia

Av Julia - 2 januari 2011 09:15


  


...efter en god natts sömn vaknade jag efter åtta, det gjorde maken också. Vi sitter med Tv4s morgonsändning och väntar på nyheterna.

Främst om Per Oscarsson och hustruns öde... fanns de i huset eller ej?  Han spelar i Millennium filmerna en gammal advokat som Lisbets första förmyndare. En av de få som står på hennes sida i Sieg Larssons triologi  . 


Han är egentligen inte en av mina favoriter, men han är en enastående skådesspelare och en legend bland sina kolleger.

Han spelade kommisarie i Poliserna i Strömstad  som definitivt är en favorit hos oss.

Jag hoppas att de reste bort och inte förolyckades i branden som Monica Zetterlund gjorde för några år sedan då hennes lägenhet brann i Sthlm.


Ja, vi lär få veta så fort polisen har gjort sin undersökning av brandplatsen klart.


Idag har vi inte planerat något, vi ska bara vara och kanske se en eller annan film, jag är sugen på att vara barnslig och se    filmerna om Harry Potter igen. Vi har dem alla som hittills kommit på DVD.

När första delen av filmatiseringen av den sista boken Harry Potter och Dödsrelikerna kommer vet jag inte, men den kommer att införskaffas så snart den finns i affärerna. Men det är lika bra att börja från början och se första filmen Harry Potter och De Vises Sten.


   /Julia 

Av Julia - 1 januari 2011 09:15


  


Vi hade en ovanligt äventyrlig nyårsnatt. Inte för att vi gjorde nåt speciellt, utan för att vi inte kunde göra nåt.

Elen försvann hos oss strax efter midnatt och här satt vi i mörkret en stund, vi väntade på att elen skulle komma tillbaka.


När klockan blev närmare halv ett utan att nåt hände, gick vi och la oss. Blåste ut stearinljusen, tog med mobilen och gick och la oss.

Vi invigde min nya "leksak"    med att se lite film i sängen. Som tur var var batteriet laddat, maken hade gjort det under natten han var hemma. Bara för att jag skulle kunna prova den genast igår. Tänk så klokt gjort det var av honom. Sladdlösa saker brukar ju behöva en natt att ladda första gången för att fungera bra.

Liksom mobilen, den laddade jag under dagen. Efter filmen lyssnade vi på bok. Hurra för mobiler med minneskort. 

När jag vaknade till vid tjugo över tre hade vi fortfarande ingen el och det började bli lite väl svalt inne. Vi har endast elvärme här i stugan, termometern visade +15,3 grader bara. 

Först vid 4-tiden kom elen tillbaka äntligen. Jag undrar varför det blev elavbrott just inatt. Lite tråkig början på det nya året, men inget vi kan göra något åt, jag undrar också varför det blev elavbrott. Lite tur är det i alla fall att det är ganska milt ute. Jag tittade efter med hjälp av ficklampa inatt, ute var det runt nollan. Dessutom verkar det ha kommit mer snö inatt också. Usch...


Nu är det dock varmt och skönt igen inne. Tänk så elberoende vi är egentligen. Allt, nästan, behöver el för att fungera.


   /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Ovido - Quiz & Flashcards