Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under december 2010

Av Julia - 7 december 2010 08:45


 


...en liten snabbis innan läkarbesöket. maken kom som vanligt igår, han ska göra mig sällskap till "tant doktorn"  ... hon är en kvinna på runt 35 som är jätte duktig. Bortsett från det två första besöken har jag haft henne hela tiden. Skönt att slippa dra allt från början, hon känner mig och jag trivs jättebra med henne.


Nu ska vi äta frukost och sedan ta tag i det praktiska och samla ihop allt vi ska ha med oss till bland annat biblioteket. Jag återkommer på eftermiddan hur allt gick.


   /Julia

Av Julia - 6 december 2010 07:52


  

...termometern visar + idag med just nu är det +2,9 grader, men det är för mörkt ännu att se riktigt hur det ser ut utanför.

Det har varit en mild natt med fler + grader också. Hoppas att det inte snöar nåt mer innan morgondagen i alla fall. 


Vi ska till doktorn då. Jag hoppas att allt är bra och även doktorn tycker att jag mår bra. Mina blodsockervärden har ju varit bra varje morgon, men de har tagits ett så kallad långtidssockerprov och om den är bra så kanske jag slipper nån tablett till. Just nu äter jag 4 st om dagen av den mot det dubbla och 2 olika sorter i början. På sjukhuset fick jag även ta insulin injektioner, men det är länge sedan. Att hamna där igen finns det ingen risk för. Med vettig mat och motion har jag fixat det med bara tabletter, som har blivit allt färre. 


Idag ska jag inte göra nåt speciellt, bara vänta på att maken dyker upp som vanligt vid ½6. Han är ledig imorrn och ska göra mig sällskap till doktorn. Skönt att han kommer med, det är alltid en del saker att fråga om och är tvi två är risken att glömma något minimal.


   /Julia

Av Julia - 5 december 2010 11:49


  


...det är milt idag, termometern visar +3,3 grader och snön är tyngre på träden. Det är mulet, förmodligen är det därför det är så "varmt".


Maken ska åka tidigt idag, för han kommer imorgon kväll igen. Vi ska till doktorn på tisdag. Vi ska bara äta lunch innan han åker.


Vi tittade på alla tre Shrek   filmerna går. De var roliga och Smulan och Amanda var intresserade av den också. 

Smulan satt på fönsterbrädan och låtsades titta på pippisar, medan Amanda parkerade sig i husses famn och vevade ibland med tassarna för att hjälpa till  . Hon var så rolig när hon satte sig på bordskanten, riktigt nära vår stora TV och trillade ner på golvet när hon blev för ivrig. Katter är härliga!


   /Julia

Av Julia - 4 december 2010 17:01


  


...det visade sig att maken hade fler spännande överaskningar i beredskap förutom Miss Marple   . Han hade köpt en filmbox med de tre första Shrek     filmerna också. Äntligen får vi se Puss in Boots på riktigt. En mycket trevlig bekantskap då han dyker upp i film nr 2. Tuff kisse den där Puss!

Ettan har hor gått på TV för den kände vi igen. Tvåan var lite mycket Hollywood för min smak, men kul ändå kul. Trean ska vi precis titta på. Jag vet att film nr fyra kom nyss på DVD, men den får vänta tills den kommer på rea. Boxen med de tre första filmerna betalade maken 99:- för, bra pris för de tre filmerna.


Ha en trevlig lördagskväll!

   /Julia

Av Julia - 4 december 2010 08:29


  


...ganska milt, termometern visar -1,4 grader. Ute ser världen ut som det vackraste kulkort.


Vi såg den första av 8 filmer i Miss Marple boxen,  Liket i biblioteket. Dessvärre så är det nån fel på skivan efter ca 1 timme in i filmen, den liksom fryser och hackar, jag höll på att inte få ut den ur spelaren, men det gick bra.

Jag sände iväg ett mail lite snabbt till cdon.com, vår affär för filmer. De är jättebra på att handskas med reklamationer. Förmodligen kommer de att svara redan idag. Självklart kommer vi att få byta.

Vilket inte betyder att vi inte ska se en del av de andra filmerna i helgen.

Boxen innehåller 8 filmer med Joan Hickson som Miss Marple. Det är många duktiga kvinnliga skådespelare som har gjort rollen. Jag minns en ganska barsk rundnätt dam i en svartvit version av 4:50 från Paddington.


Men först lite frukost för två  .


 

/Julia

Av Julia - 3 december 2010 08:15


  


...jag trodde knappt mina ögon då termometern visar bara -0,1 grader utanför. Det känns innomhus också. Det har varit rätt svalt inne, men inatt var det för mycket med den extra filten i sängen. 


Äntligen är det fredag igen, lika trevligt varje vecka. En mysig helg väntar oss. Maken har med sig en utlovad överaskning.

Jag tror att jag vet vad det är. 

  

Boxen med Agatha Christie's Miss Marple som vi beställde för ett tag sedan.


Vi har underhållningen klar om vädret inte blir så bra. Det är mysigt att sitta och se en bra deckare på vintern. Jag har sagt det många gånger att vi älskar engelska deckare och deckarserier. Vi har massor att välja på, men när nån gammal goding kommer på rea, så kan vi inte låta bli att köpa den.


Vad kostar en biobiljett idag? Vi har ingen aning om det, vi väntar tills DVDn dyker upp till de filmer vi vill se. Då kan vi se den i lugn och ro hemma och gärna flera gånger. Man missar ganska mycket första gången. Små, men viktiga och roliga detaljer vi upptäcker när vi ser om filmerna.


Jag är ju rätt låst med att vara inne den här årstiden på grund av både kylan och snön. Det är inte kul att försöka ta sig fram på dåligt plogade vägar. Här på vischan är det än sämre med plogningen än i stan. 

Då är det roligt med en bra film att titta på. Vi har en ganska stor filmbibliotek nu. Där finns mycket att välja på. Allt från tecknade filmer till deckare och drama.


Men nu är det hög tid för att få i mig lite frukost. Idag blir det precis som vanligt, thé och rostad bröd, det är bara pålägget som växlar efter humör, idag är jag nog sugen på mjukost med rökta räkor. Denna mjukost hittade vi tidigt i höstas och blev snabbt en av mina favoriter. Mums!


   /Julia

Av Julia - 2 december 2010 07:47


  


...det är ordentligt kallt fortfarande -8,7 grader visar vår termometer denna morgon.  

Tänk så tidigt vintern kom. Förra året kom snön runt 10 december, det kom mer men det var inte lika kallt som det är nu.


Vi har sovit gott inatt, jag vaknade lite stel, men det går över med lite träning.


Katterna var så gulliga igår när jag gick och la mig. Båda låg i sängen med mig och myste. Amanda under täcket som en liten varm element och Smulan på min mage. Precis som vanligt med andra ord. Det är så härligt att somna till deras spinnande.


Vi djurägare är lyckligt lottade. Vi har levande värmekällor i våra sängar, mysiga små som älskar oss villkorslöst. Oavsett vilken sida vi vaknar på.


Nu ska jag sätta på théet och fixa mackor, jag har tagit mina morgonpiller och behöver äta.


   /Julia

Av Julia - 1 december 2010 14:45


  


...jag har haft en händelserik förmiddag. Min "sticktant" distriktssköterskan Syster Birgitta var på besök och tog blodprover. Det gör hon två gånger om året, veckan innan jag ska göra mina läkarbesök. Det är så trevligt att hon kommer till mig och tar proverna och jag slipper att ta mig till vårdcentralen, det klarar jag inte själv och så här behöver maken inte ta ledigt. Det får han göra nästa vecka då jag ska dit på tisdag och träffa doktorn. Hoppas att hon fortfarande tycker att jag mår bra efter omständigheterna. Jag känner mig rätt OK oftast.


Det gick jättebra som vanligt, konstigt nog sa de på sjukhuset när jag låg inne för så länge sedan att jag var svårstucken, men det tycker absolut inte Syster Birgitta. Hon har aldrig behövt sticka mer än en gång och inte får jag blåmärken efteråt heller.

Annat var det på sjukhuset, där stack de flera gånger utan att hitta rätt och till slut tog de provet ur handloven. Det gjorde sk*tont och lämnade stora blåmärken när de var klara.


Amanda som älskar alla gosade lite med henne och när hon skulle gå ville Amanda kela mera. Jag såg till min förvåning att hon hade svans som en flaskborste modell större, men strök sig mot Birgitta ändå. Då kom vi på att Birgitta har hundar och det var skällisdoften Amanda reagerade på.

Sedan när Birgitta har gått kom Smulan och rynkade näsan åt Amanda och började tvätta henne grundligt! Efter en del suck, stånk och stön luktade hon som hon skulle igen, enligt Smulan.


Nu ska jag ta det lugnt. Kanske äta lite lunch. Vad det blir får jag se när jag kollar vad som finns i kylen. Svälta kommer jag definitivt inte göra. Det finns massor med mat, men jag vet inte riktigt vad jag är sugen på.


   /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Ovido - Quiz & Flashcards