Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under december 2010

Av Julia - 25 december 2010 12:14

Husse har varit ute och skottat, fast först fick han tina upp hänglåset med en tändare för att kunna ta sig in i rastgården. Den hade frysit i kylan.

  Matte har varit orolig för att luckan skulle fastna, men det var inte så farligt som hon befarade.

   Han såg bara tassmärken strax utanför luckan, inte hoppade vi ner i den djupa snön och vår utsikthylla får nog vänta tills lite av det kalla vita  är borta. Just nu är det minst en katt högt med snö där ute.

   Se så braigt det blev... Nu har vi lite mer plats och luckan kan definitivt inte fastna av snön.


Av tomtekatten fick vi Dentisar, annat godis och fyra små musebusar som skramlar när vi leker med dom. Fast vi har busat iväg dem   så nån bild får det bli när matte hittar dem igen  .


Mjauis   från värmen/Amanda & Smulan


Av Julia - 25 december 2010 09:00


  


...hoppas att ni fick det ni önskade i julklapp. Det fick jag, Min älskling gav mig bland annat 4 kokböcker av Jamie Oliver, en av mina favoritkockar. Dessa såldes tydligen som bilaga i höstas till en kvällstidning. Jag hade ingen aning om dem alls. En bok till varje årstid. Jätteroligt.

Dessutom fick jag en varm mössa och tillhörande tumvantar. Exakt som jag önskade mig. De är fodrade med nåt mjukt och gulligt, jättemysiga, jag lär inte frysa om jag bär dem i kylan.

   Maken var nöjd med filmerna jag gav honom. Det är en box med Millenium serien efter Stieg Larsson böcker. (Den kom med posten strax före jul.)

  

Vi har bara hört talas om dem, det blir spännande att äntligen få se dem. Det finns massor med extra material förutom själva serien. De tre böckerna har vi läst, vi köpte dem på rea i somras i pocketupplaga. Alla tre för bara 99:-. Precis lagom till vår magra plånbok. 


Nu ska vi äta vår frukost tillsammans. Mysigt att maken är uppe redan. Ha en härlig Juldag!

   /Julia

Av Julia - 24 december 2010 09:00


  


...äntligen säger säkert många barn idag, deras väntan på eftermiddag och julklappar lär bli lång. Kommer aldrig tomten    nån gång??? Den frågan får säkert många föräldrar.


Hos oss har det inte varit så märkvärdigt med julafton sedan våra föräldrar inte finns i livet längre.

Det är en ganska vanlig dag, fast med god mat och en eller annan "måste" film fram till Kalle beroende på humör. Vi brukar se dessa två filmer under julhelgen nästan varje år, 

Två Svenska klassiker (?). 

  

En kär gammal film om lite kaos i familjen juletid

och

  

en annan Oscars belönad klassiker som SVT brukar visa också.


Jag vet inte vilken vi ska titta på än, maken sover fortfarande på sin söta öra.


Jag var duktig igår ock skinkan var nästan färdig när han kom. Han var förvånad över att jag kunde koka den själv. Det var lite trixigt, skinkan vägde drygt 4 kg, men det gick bra. Jag lyckades skölja av den råa skinkan, få den i kastrullen (modell jättestor) och få det på spisen. Kokvattnet öste jag i efteråt med hjälp an en tillbringare.

Skummade av den när den hade kokat upp, sen är de ju bara att låta den vara tills termometern visade 70 grader inne i skinkan. Den visade 65 grader när maken kom. Det var en av mina "presenter" till honom, vi behövde inte vara uppe till klockan  mitt i natten bara på grund av julskinkan. 

Vi kom i säng som på en helt vanlig kväll, efter världen godaste macka med varm nykokt skinka på mums

Grilljeringen fick anstå till idag. Så det ska vi fixa lite senare på förmiddan.

Men allra först, frukost för två. Jag hör att maken rör på sig i sovrummet, så han kommer nog strax.


   /Julia

Av Julia - 23 december 2010 14:45


  

En viktig önskan av Smulan och Amanda i ett

 brev till tomten varje år

  


Nosbuffar till alla våra vänner   /Smula & Amanda

Av Julia - 23 december 2010 07:45


  


...tänk att det är julafton i morgon. Den dagen har många barn, stora som små vänta och längtat efter. 

Jag är lite trött, men har sovit gott hela natten utan att behöva gå upp och ta värktablett. Skönt att få sova utan att vakna av att ha ont. Lite ont har jag, men inte så farligt. Jag ska försöka att klara morgonen utan extra tablett.


Det är kallt, termometern visar -6,9 grader. Jag vaknade i vanlig tid strax före 7. Har gjort mina liggande övningar, relativt smärtfritt. Jag ska inte göra nåt ansträngande idag heller. Jag vill inte ha ont imorrn och jag vill undvika mina starka tabletter. Jag vill vara pigg när maken kommer idag.


Jag har funderat på att tjuvstarta skinkan. Men det får jag se om jag klarar. Den är tung att hantera med bara en hand. Men om jag kan börja koket nån timme innan maken kommer, är den ju klar tidigare. Han har jobbat hela dagen och det kan vara roligt för oss att slippa vara tvungna att vara vakna så länge. Jag ska i vilket fall ta fram den vid 3-4 snåret så den får rumstemperatur innan tillagning. Jag får se hur och om jag orkar. Jag är ju envis som bara den, så den kokar nog när maken dyker upp.


   /Julia

Av Julia - 22 december 2010 15:16


  


...idag har jag verkligen varit snäll mot mig själv. Sovit länge, tagit det lugnt och bara varit. Jag märker skillnaden redan. Jag har inte lika ont som igår, men min trasiga sida vill inte riktigt än... Men jag har inte ansträngt den alls, eller bara så mycket som jag måste. Jag måste ju gå några steg för att ta mig in i badrummet och sovrummet. Men det går definitivt lättare att gå idag än igår. Idag gör det inte så ont att stå på benen som det gjorde igår. Då kändes det inte så bra alls, men jag vet att det går över om jag bara tar det varligt i några dagar. 


Maken jobbar sin sista dag imorrn för året. Gissa om vi ska njuta av hans ledighet. Vi ska inte göra någonting, bara lata oss och njuta. Vi har inga måsten vad vi vet nu. Vi har en hög med osedda filmer på lager, så vädret struntar vi lite i. Termometern visad -13,9 grader vid 9-tiden på morgonen, men nu är det några grader mildare "bara" -9,7.


Resten av dagen ska jag inte göra nåt annat än se lite film, fixa nåt lätt att äta och gosa med mina älskade    busungar.


Ha en mysig onsdag!


   /Julia

Av Julia - 21 december 2010 08:28


  


...idag visar termometern -3,9 grader. Snön verkar ha vräkt ner under natten för det är massor av den på träden, mycket mer än igår. Bilder kommer när det är ljusare.


Jag som skulle ta det lugnt igår, flängde runt och fixade en massa. Man hittar ju tusen saker att fixa till och det ena gav det andra. I och för sig fick jag en hel del gjort, (som  egentligen gott kunde ha väntat), men nu är det fixat.

Det gjorde att jag knappt kom ur sängen i morse. Jag har ordentligt ont och kan knappt stå på benen. Att jag aldrig lär mig... Jag vill ju avlasta maken med de saker som jag kan själv och nästan varje gång tar jag i alldeles för mycket.

Jag har dock bestämt mig idag och imorrn ska jag inte göra annat än att vila, inte fixa och dona en massa som inte är så viktigt. Jag vill ha krafter kvar till helgen.


Nu ska jag i alla fall fixa min frukost, jag är hungrig!

   /Julia

Av Julia - 20 december 2010 08:30


  


...termometern visar +0,7 grader denna vita morgon. Fyra dagar till julafton. Egentligen är det makens 17 dagar långa ledighet jag ser mest fram emot. Han också, de har haft ganska mycket att göra denna höst, han behöver vila och ledighet. 


Idag kommer jag ta det lugnt. Jag har sovit djupt och vaknade stel och har lite ont. Det är säkert för att jag tar i lite extra så här inför jul. Jag vill absolut inte att maken ska behöva göra allt, jag vill göra allt det som jag klarar. 

Jag städade efter att maken åkte igår. Sopade av golvet och dammade allt jag nådde. Tyvärr når jag inte riktigt allt jag vill, men förvånansvärt mycket om jag anstränger mig lite. Jag putsade speglar och torkade tassmärken på dem (var dom nu kommer ifrån   ). Jag skulle ha velat putsa insidan av gavelfönstret också av samma anledning, men jag klarar inte att flytta på bordet själv, så det får vara.


Självklart känner jag av allt det jag har gjort, sillen, städningen och jag har stått ganska mycket. Det är jobbigast, tar på mina krafter. Men nu är det fint. Det är bara skinkan kvar att koka. Visserligen gjorde jag all julmat själv förr i tiden och saknar en del som jag inte kan göra själv längre, men det kan inte hjälpas. Jag vill inte lägga mer börda på maken. Han måste ju hjälpa till med det jag inte kan, men det går att äta köpt leverpastej och kalvsylta även om min är godare. 


Det är min tredje jul i rullstol och minnen kommer ofta från tiden före, men jag klarar mer denna gång än förra julen, för att inte tala om den första. I år kommer vi att koka skinkan själva, inte äta färdigkokt som tidigare. Hoppas att den blir så saftig och god som jag vill. Ja, det återstår att se. 

De första varma skivorna på en macka när den precis är klar kvällen före julafton är ju jättegoda. Just det har vi nog saknat mest, men i år blir det av igen.


Men nu är det frukosten som väntar.


   /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Ovido - Quiz & Flashcards