Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under november 2010

Av Julia - 9 november 2010 12:30

...med tanke på det vita nedfallet.

   Allt detta var grönt fram till 9-tiden, Då började den äckliga vita att falla.


Så vi bestämde oss för att ta en välbehövlig paus

   i mattes dåligt bäddade säng. Det är så mysigt på den ljusblåa pläden.

Varmt och härligt och vi ligger i vår vanliga hög  .


Det är definitivt inget väder att vara ute i, bäst att ta det lugnt idag. Det ska matte också göra. Kanske får hon en liten bit av sängen att ligga i.


Mjauis  /Amanda-Bus 


PS

Vår dagliga underhållning i gavelfönstret:

   Bilderna tag matte vid 2-tiden och se så mycket av det vita vi har fått

   Tur att pippisarna har lite godis att mumsa på.

DS

Av Julia - 9 november 2010 08:23


  


...det blåser halv storm och temperaturen är dock 4,8 grader. Väderprognosen är dock nedslående, de varnar för vinterns första snöstorm. Här i Sthlm's trakten tros det komma runt 10-15 cm snö under dagen. Bläää... Än så länge blåser det bara. Jag hoppas att det bara blir regn, men hoppet om bara regn är liten. Ja, ja... jag lär få se hur det bli.


Jag har många vänner söderut i landet, dem är det synd om just nu. de har busväder som är på väg norrut och mot oss.


Nu är det hög tid för frukost. Mitt blodsocker låg lite högre (6,7) än vad som är vanligt för mig, men jag slarvade en del igår och åt godis. Jag åt upp sista biten av tårtan till kvällsthéet. Nu är den frestelsen slut och jag ska vara lite försiktigare med sötsaker idag. Jag är ju ingen gottegris, min "favoritgodis" är saltapinnar och dom äter jag ofta. De innehåller ju inget socker, bara salt.


   /Julia

Av Julia - 8 november 2010 14:31


  


...så kallt det var/är. I morse visade termometern -5,7 grader    och nu är det +3,7 grader. Kallt med andra ord.


Smulan utnyttjar det lilla sol som finns

   på kanten av soffan.


Det är en lat dag, matte känner sig bara sådär. hon har ont. Vi har sovit jättegott och ganska länge. Matte vaknade strax före 8 och hade rätt bråttom till badrummet. Jag följde med, bara för att se om hon skulle gå och lägga sig ingen, men hon satte på vårt pysmonster för att göra sin morgonthé. Då är det lika bra att inse att hon inte går och lägger sig igen. 

Jag hämtade vår nya musebus, för att se om hon ville leka med oss och det gjorde hon en lång stund. Oj så roligt det var. 

Nu sitter hon vid sin dumma dator och läser olika bloggar om sjuka barn och busiga katter.

De busiga katterna är kuligast, men de om de sjuka barnen är intressantast. Många av dem är väldigt sjuka och matte blir så glad när de klarar sin svåra sjukdom och blir friska igen. De bloggarna är så hoppfulla.


Ha en trevlig dag, trots att det är måndag!


Mjauis   /Amanda-Bus

Av Julia - 7 november 2010 09:15


 


...termometern visar -1,3 grader, men solen skiner för fullt. Så det blir nog en fin höstdag igen. Vädret har varit underbar hela helgen. Solig men kylig.


Maken kom ju redan på torsdag eftermiddag. Trots att vi hade en dag mer än vanligt, gick  dagarna fort. Vi har ju uträttat mycket på fredagen, det var då i affären som jag kom på att det var röd dag igår. Det var därför det var så mycket folk överallt mitt på dagen en fredag. Förmodligen slutade många jobbet tidigare då och passade på att handla till helgen tidigare.


Gårdagen gjorde maken ganska mycket, det var så fint med belysningen på huset i mörkret. Vi tände ett ljus för våra föräldrar på tomten också. Maken var på kyrkogården förra veckan och gjorde höstfint på graven. Det är bara mina föräldrar som har gravplats, hans finns i en minneslund. Det är mycket bättre tycker jag, jag minns inte bättre för att mina har en grav (som jag sällan har möjlighet att besöka), jag tänder ett ljus för dem här oavsett vilken dag på året det är. På vintrarna gör vi ett par snölyktor på tomten.


Jag minns när vi bodde 4tr upp i Haga Norra med utsikt över kyrkogården i Solna. Det var så vackert Alla Helgons Dag med alla levande ljus i mörkret. Ibland var det snö den helgen och då var det något extra.


Nu ska vi se ytterligare en av Wallander filmerna    innan maken måste ge sig iväg efter lunch. Vi ska äta resterna från igår. Vi gjorde kycklingen på spisen i en stor stekpanna, inte i ugnen denna gång och den blev jättegod så också, men lite annorlunda. 


  /Julia 

Av Julia - 6 november 2010 11:11


  


...vi hade en kul dag igår, men som jag trodde får jag "betala" för det idag. Jag har sovit dåligt å grund av värk, men det var det värt.

Vi fick allt uträttat som vi hade tänkt oss,skönt för nu behöver vi inte storhandla igen på länge.


Vi smakade på tårtan och den är jättegod. Jamisarna tyckte också om den lilla bit de fick, fast deras var utan marsipanen.

Till middag idag tänkte vi göra en kycklinggryta i ugnen. Med kycklinglårfilé, purjolök champinjoner, grädde och ädelost. Receptet har jag fått av en nätvän. 

   "Madde's" kyckling, förra gången vi gjorde den.

Jätte gott och ganska enkelt att göra, går rätt så fort också.

Idén fick jag då jag bläddrade i annonsbladet jag får varje vecka via e-post från vår affär. De hade extrapris på lårfilé, så det passade jättebra. Det var länge sedan och vi gillar den.


Mina nya tofflor   är jättesköna, varma och gosiga. Jag väntar nog lite med att använda dem, det är inte så kallt ännu att jag behöver dem redan nu, men gissa om jag är glad att jag fick dem.


Sqweekie    var ett bra köp, fast jag fick gömma honom när vi gick och la oss för Amanda och Smulan kunde inte låta bli den och det var lite jobbigt att höra pipandet hela kvällen. Det var två glada katter som fick tillbaka sin nya leksak i morse.

Maken har satt upp ytterbelysningen på huset igen, han brukar göra det denna helg. Det blir lite ljusare när de är på en stund på morgon och några timmar på kvällen. De ger en hög mysfacktor på kvällarna när de lyser i mörkret.

Vi har även köpt jättestora talgbollar till småfåglarna, ibland har vi 7-8 st sittandes på den och jamisarna sitter och tittar gärna, de nästan "gläfser" när fåglarna låter sig väl smaka.


Nu ska vi ta en promenad i det fina vädret. Det är strålande sol och +6,3 grader varmt i skuggan.


   /Julia

Av Julia - 5 november 2010 15:49


  


...äntligen har dom kommit tillbaka. Med många kulia saker, en del till oss och en del presenter till, äsch det är ju en hemlis och jag får inte berätta än.


Här är Sqweekie

     Det är en kul filur som piper när man petar på den jättelite. Han låter precis som en riktig musebus.

Gott luktar han också, de har nog dränkt honom i kattmynta!

Matte kommer att tro att vi har hämtat en riktig mus från rastgården.


Matte fick ett par varma tofflor av husse av äkta fårskinn

   Nu slipper hon frysa om fossingarna i vinter.


De har uträttat allt, matte fick sitt nya körkort. Nu gäller den för mopeder, snöskoter och fyrhjulingar också. Inte bara för bilar och motorcyklar, som innan. Inte för hon kommer att köra några, men ändå. Nu gäller den till december 2020.


De har handlat en massa mat, kattsand och toapapper. De har köpt en tårta också, vilket är mycket ovanligt, men de fick en rabattkupong som gällde i deras vanliga affär med posten och de använde den.

Det blev en vanlig Princesstårta men kolla in den söta kissekatten

   som pryder tårtan, visst är den gullig?!


Matte har lovat oss att vi får smaka på den, grädden i alla fall. Det där gröna får husse gärna äta upp, men inte kissekatten! Den ska matte spara. Den är så söt.


Nu ska matte vila lite, hon blir trött av att handla och vi har lovat att inte pipa så mycket med vår nya leksak.


Mjauis  /Amanda-Bus  

Av Julia - 5 november 2010 08:02


 


...brrr termometern visa 0,0 grader men solen skiner. Typiskt att det ska vara kallt just idag, då vi ska iväg på en massa ärenden. Äsch, jag får klä på mig mer och varmare. Det hade varit roligare med +7-8 grader, men vädret rår vi ju inte över och det regnar inte, så jag är nog glad i alla fall.

Vi ska strax äta frukost i lugn och ro, färdtjänsten kommer 10:15, vi ville missa morgontrafiken.

Jag skriver mer på eftermiddan när vi är hemma igen.


   /Julia

Av Julia - 4 november 2010 12:45


  


...oj så roligt när solen skiner och det är varmt ute, matte säger att det är +11,7 grader i skuggan, härligt.


Vi har busat mycket idag. Sprungit ut och in då matte vädrade och det var öppet till verandan också.

Sen satt Smulan i fönstret å tittade på Hacke i äppelträdet.

   Hacke är nästan högst upp i mittersta grenen. Lite svårt att se honom, bilden är tagen genom gavelfönstret.


Sen letade han efter jordnötter i automaten, men dem har småfåglarna redan satt i sig.

   Den får vi fylla på när vi har köpt mera nötter.

Vi behöver fågelfrön också, matte brukar köpa solrosfrön åt småfåglarna på vintern att bjuda dem på. Det gillar dom skarpt och vi gillar att titta på dem när de äter.


Mjauis  /Amanda-Bus

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards