Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under november 2010

Av Julia - 24 november 2010 08:13


  


...det blåser som attan och små vassa snöflingor yr i luften. Stackars pippisar, de gungar rätt ordentligt när de äter av talgbollen. Jag är glad att jag slipper att gå ut idag. 


Snart har halva veckan gått. Jag gillar onsdagar, då är det bara ett dygn lite drygt innan maken kommer.

Vi har ite löst pratat om att eventuellt åka och handla på lördag, men om vädret är som den är idag blir det inte roligt. Dessutom är det "lönehelg" och 1 advent på söndag så det lär bli massor med folk i vårt köpcentrum. Maken behöver nya vinter skor, men jag tror att han får åka till stan efter jobbet och köpa dem själv. Han som hatar att handla kläder och skor    speciellt utan mig, men det hjälps inte. 


Vi måste åka till doktorn om två veckor oavsett väder, men där finns inga skoaffärer i centrum. Den är liten med ett par mataffärer, bank,  apotek och systembolag plus några affärer till. De finns ett par restauranger och nån klädbutik. Det är nog allt.


Idag har jag inga måsten, så min dag kommer att gå som vanligt. Morgonträningen är avklarad till hälften, alla liggande övningar gör jag innan jag klär på mig. Resten brukar jag göra efter frukost.

Det är nog bäst att jag äter nu och sedan ta mina gång-övningar lite försiktigt under hela dagen.


   /Julia


Av Julia - 23 november 2010 08:58


  


...nu svor jag en ramsa, för det långa inlägget jag skrev nyss bara försvann. Men här kommer en kort sumering.


Det är ganska varmt +3,2 grader och sen snöar det inte. Det som föll igår är nästan borta. Det ligger nån cm kvar, så lite vitt är det trots allt.


Jag får se om jag får lust att skriva om det som försvann, men nu måste jag äta frukost först.


   /Julia

Av Julia - 22 november 2010 21:03

Nu är klockan sent igen och matte sitter och leker

  

Detta gjorde hon för en stund sen, trots att vi vill ha henne i sängen.

Vi har buffat på henne länge och hon har lovat att äntligen stänga av datorn och gosa med oss.


Natti, natti    /Amanda-Bus

Av Julia - 22 november 2010 09:00


  


...det har snöat inatt igen. Den ligger som en vit puder lager på marken. Termometern visar dock +3,1 grader. Småfåglarna kvittrar intensivt, de håller morgonens musikunderhållning. De underhåller Smulan och Amanda medan de intar sin frukost på talgbollen.


Jag kom i säng sent igår kväll. Jag satt med ett nytt bildbehandlings-program som kom med en PC tidning och heter Zoner Photo Studio 12. Den verkar ha flera roliga möjligheter än Picasa. 

Fast om jag ska vara ärlig så kan jag inte Picasa riktigt bra, jag har nog inte testat den fullt ut, men denna nya verkar roligare. Den nya är på engelska medan Picasa har jag i en svensk version.


Jag måste bli modigare med att trixa med bilderna än vad jag har varit tidigare. Jag har ju många bilder att "leka" med.

Men tiden igår bara rusade iväg. Plötsligt var klockan över 10 och det är sent för mig.


Den första bilden som jag fixade till med Zoner var bilden på mina kattmuggar som jag la ut här igår.    Jag kunde lägga en ram om bilden och kunde skriva en text under bilden i det vita fältet som jag skapade nedanför. Det fanns massor med tecken stilar att välja på.

Man kan göra mycket mer roligt med bilderna, jag får leka mer med dem.


Nu är det verkligen på tiden att jag äter lite, mitt thé är klar och brödskivorna är i brödrosten.


   /Julia

Av Julia - 21 november 2010 16:47


  


...Stationskatternas matte gjorde en inventering i köksskåpet och hittade flera jättefina muggar med katter på.

Vi har bara två dessa här,

  men matte har nog flera i stan, trodde hon.

Hon minns att det ska finnas två rätt höga muggar med siameser (?) på.


Hon ville gärna köpa en jättesnygg för inte så länge sedan, men den var alldeles för dyr för hennes budget. Så de fick vara kvar i "den fina affären". Fast visst håller hon utkik efter fina muggar med katter på.

Ändå är hennes favoritmugg en jättegammal (drygt 30 år) röd mugg med vita prickar på. Hon letade efter en bild på den, men hittade ingen. Trots att den stod strax bredvid kattmuggarna på bordet när hon tog kortet på dem, den ville väl inte vara med på bild. Äsch... hon ville inte att ni skulle se röran på bordet, så enkelt är det, kanske en annan gång. Den står nästan alltid bredvid datorn med thé i. Théet är hennes livselixir. Hon dricker 3-4 muggar varje dag, däremot dricker hon inte kaffe alls.


Mjauis  /Amanda-Bus

Av Julia - 21 november 2010 08:30


  


...temperaturen hos oss är 6,1 grader och nästan all snö har försvunnit. Det är skönt tycker jag. Den kan gott vänta med att falla igen till dagarna före jul.


Gårdagen gick fort, som alltid. TVn var på i stort sätt hela dagen och vi såg på längdskidåkning bland annat. Det ska vi fortsätta med idag också. Idag tävlar de i stafetter. Herrarna 15 km och damerna 10km. Hoppas att de går bra för "de våra".


Vi skickade ett paket till Stationskatterna, som tack för den fina burken deras matte skaffade åt oss.

   Roligt att de gillade sakerna vi skickade.

Hoppas att dom får många kuliga bus stunder med muslingarna.

Dem gillar Smulan och Amanda skarpt.

Att de tycker om mjölklinser visste vi redan och vi stoppade i en ask Temptations i paketet också. Godis är gott *fniss*


Théet är klart och jag hör att maken rör på sig i sovrummet. Han kommer nog strax och vi kan äta frukost tillsammans idag också. Undrar om han vill ha varm frukost idag? Vi brukar ibland äta vad vi kallar "Hotellfrukost", då blir det bacon med ägg eller "pankakes". Mums, men lite krångligare än rostad bröd. Ja vi får se vad han är sugen på.


   /Julia


Av Julia - 20 november 2010 09:15


  


...det har snöat inatt och trädgården är vit igen. Det har inte kommit så mycket, ca 5 cm men det lyser upp lite i höstmörkret. Termometern visar +3,7 grader, så snön lär försvinna igen på några dagar.


Maken kom redan före 12 igår. Att vi kan äta lunch tillsammans en vanlig fredag är lyx. Allt var bra med honom. Skönt att få bekräftelse på det.


Lika ovanligt är det att vi äter frukost tillsammans, jag brukar vakna så mycket tidigare än han och måste tjuvstarta.

Idag vaknade jag inte förr än strax efter ½9. Lagom till théet var klart kom han och vi sitter här med vår frukost.

Dagen kommer att bjuda på längdskidåkning och det är vi båda roade av, så TVn kommer att vara på.


Ha en härlig lördag!

   /Julia

Av Julia - 19 november 2010 08:39


  


...solen skiner just nu hos oss, men det lär mulna på framåt dagen och det är risk för lite snö eller regn. Temperaturen ligger på +3,2 grader. 


Idag kommer maken några timmar tidigare än vanligt, han lär dyka upp redan vid 2-tiden trodde han. Kul för oss, varje extra timme tillsammans värdesätts. 


Det är hans tur för sin årliga läkarbesök. Han är frisk, men det är skönt att få det bekräftad av en läkare. Han vill gå själv och han kommer efteråt.

Förhoppningsvis är han lika frisk som förut och det tror jag. Han har ingen övervikt, motionerar regelbundet och äter rätt bra även om han äter för lite fisk och grönsaker enligt mig.


Nu ska jag äta smörgås med mjukost och dricka mitt thé. Ha en härlig fredag!


   /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards