Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under oktober 2010

Av Julia - 25 oktober 2010 14:45

Matte vill visa en typisk Amanda bula i hennes säng.

   Det är jag som gärna kryper under mattes gosiga filt, ibland kryper jag under täcket med. Matte känner alltid på bulor i sängen innan hon sätter sig ner. Det kan finnas en bula kvar när jag har krypit ut därifrån och lagt mig nån annanstans. Då har jag lurat henne lite  !!! 


Mjauis  /Amanda-Bus

ANNONS
Av Julia - 25 oktober 2010 08:30


 


...Kyligt, visst det har varit frost och termometern visar -0,7 grader, men solen håller på att gå upp. Himlen är blå, det blir säkert en fin höstdag.


Jag har lite ont fortfarande, men det är mycket bättre. Jag ska i alla fall ta det lugnt den här veckan. 

Maken har öppnat pippisarnas restaurang utanför fönstret. Han hängde upp talgboll precis utanför fönstret på båda gavlarna och en automat med jordnötter lite längre bort i äppelträdet.

Smulan och Amanda har fullt upp med att kika på småfåglarna.  De sitter i fönstret timvis. De har var sin att bevaka. I sovrumsförnstret är det dessutom sol nu på morgonen. Där sitter Amanda, här bakom datorn har Smulan parkerat.

Vi har matat småfåglarna i många år, så de vet var de ska hitta maten. 


Nu ska jag hitta lite mat till frukost. Thévattnet är på gång och två skivor bröd är i rosten. Bäst att jag fixar frukosten, jag är ganska hungrig.


   /Julia

ANNONS
Av Julia - 24 oktober 2010 17:40


  


...allt det där vita har regnat bort under dagen, skönt. Nu vill jag inte se mer av den förrän till jul, tidigast.


Jag har fortfarande ont, men värktabletter hjälper. Förhoppningsvis ger det med sig till imorrn. Jag har inget på agendan för nästa vecka, jag ska bara ta det lugnt. 

Fortsätta att lyssna på de böcker vi har lånat på biblioteket. Just nu är det Henning Mankell's Kinesen inläst av Johan Rabaeus som är på.

En ny bekantskap, men han har en behaglig röst och är väl nyanserad när han läser. 

Den boken är minst lika bra som de om kommisarie Wallander. Kinesen handlar om en kvinnlig domare, en kvinnlig kommisarie och ett komplicerad massmord i en liten håla i Hälsingland. Rekommenderas! 


Maken har åkt, med sig hade han en kasse äpplen. Han skulle förvandla dem till mos att stoppa i frysen i lagom stora plastburkar. Vi brukar göra så. Mosa äpplen och frysa det osötade moset. Oftast är det tillräckligt sött utan socker, när man tinar det och om det inte är det, så är det bara att koka om moset med socker. Det blir lagom portioner och hinner inte bli dåligt. Gott till stekt fläskkött, pannkakor och gröt.


Nu ska jag återgå till att lyssna på boken. Ha en trevlig kväll!

   /Julia

Av Julia - 24 oktober 2010 08:00


  


...vädret är milt, termometern visar 4,2 grader och snön är nästan borta. På marken finns den kvar fläckvis. Förhoppningsvis försvinner det också och vi ser inget mer av nån snö före jul.


Usch, jag tog nog i mer än jag borde igår eller så har jag sovit konstigt. Jag har duktigt ont i nacken och vänstra axeln. Så morgongymnastiken gjorde ont. Det går ju över, men inte roligt just nu.

Det är säkert allt jag gjorde igår som är orsaken. De äpplen som finns kvar på träden har inte farit så illa som vi trodde, så de flesta fick vara. Maken har plockat en kasse för att ta med sig och några till mig att äta under kommande veckan.

I morse såg vi två rådjur mumsa äpplen på marken., men det var för mörkt för att ta bild på dem.

Nu ska vi äta frukost, maken vill ha ägg och bacon, men jag nöjer mig med min vanliga, thé och rostad fullkornsbröd.


   /Julia 

Av Julia - 23 oktober 2010 19:21

...Sippo och hans nya Lillasyster och Nea och hennes nya lillebror Simba!

   Så här mysigt kommer ni också att ha snart bara ni har lärt känna varandra ordentligt!


Mjauis    /Amanda-Bus

Av Julia - 23 oktober 2010 08:11


  


...vyn utanför har inte förändrats mycket. Den eländiga snön ligger kvar, men har sjunkit ihop lite. Temperaturen är +3,0, så hoppet finns kvar att den smälter.


Maken kom pulsande igår, med snöiga kängor och byxorna blöta längst ner. Ingen förväntar sig så mycket snö så tidigt. Det har knappt varit höst, tycker jag.

Vi har många äpplen kvar i träden, jag trodde att de skulle få mogna i lugn och ro, men nej. Han ska ut och plocka av dem och försöka rädda dem som kan räddas. Till äppelmos och äppelkaka, äppelpaj duger de nog.

Min idé om en lugn helg var inte att koka äppelmos direkt, ja vi får se hur de äpplen som är kvar på träden ser ut.


Smulan och Amanda har varit i rastgården och busat runt i snön. Speciellt Amanda tycker att snö är roligt. Hon kommer in  kall och blöt och går gärna till nån av oss för att gosa sig varm. Ligger vi, så knölar hon ner sig under mitt täcke, aldrig husses. Bara under mattes täcke vill hon ligga. Ibland kryper hon under även om jag inte ligger där. Så vi ser upp med "bulor" under täcker. Känner på den innan man sätter sig ner för säkerhets skull. Det kan ju vara en liten Amanda där under.


   /Julia

Av Julia - 22 oktober 2010 09:27


Bilderna är tagna alldeles nyss

  BEDRÖVLIGT 

  Det är ju bara den 22 oktober  .

  


/Julia 

Av Julia - 22 oktober 2010 07:35


  


...och snön faller stilla, men termometern visar +3,0 grader. Så snöfallet lär övergå i regn. Jag tillhör inte dem som jublar precis. Det är inte kul när man sitter i rullstol. Framkomligheten blir begränsad om snöröjningen blir som vanligt. Äsch denna första vita lär försvinna snart, Hoppas jag,


Äntligen fredag och maken kommer på eftermiddan. Vi får en lugn och mysig helg. Vi har absolut inga måsten. Vi ska bara lyssna på bok, se nån film kanske. Vi har flera osedda DVDn på lager.


Förresten, ni har väl röstat på Snuffe här. Det är en rolig fototävling som Vänersborgs Djurklinik arrangerat på sin hemsida. 

Bilden på Snuffe finns i mitt förra inlägg om du inte känner igen honom, för under bilden står bara "Peter Stares katt" och inte Snuffe. 


Ha en trevlig fredag.

   /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se