Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under maj 2010

Av Julia - 16 maj 2010 08:45


  


...till en varn, men mulen söndag. Temperaturen är en aning lägre än igår så här dags. Idag visar termometern 12,9 grader.


Våren exploderade igår i sommarvärmen. Plötsligt är det små gröna blad på våra fruktträd, där det var knoppar i fredags. Gräsmattan är full av gullvivor. Tänk att de sprider sig så mycket på bara några år. Maken hämtade en liten tuva i skogen för 7-8 år sedan och planterade dem bakom huset... nu finns de över allt i trädgården. När dom blommar är det vår på riktigt.


Igår gjorde vi massor. Borsett från att jag/vi var ute mycket, sorterade vi gamla tidningar och vi kastade 2 jättepåsar.

Maken hade köpt nya skarvsladdar med flera uttag, så många lösa sladdar fick nya "hem". Det är inte lika trassligt under bordet som tidigare.

Även TV och DVD-Video fick en snygg grenuttag så de sladdarna är gömnda också.

2 påsar med gamla Videofilmer som är överförda till DVD är också undan plockade, nu får de bo i friggen tills maken får åka bil hela vägen hem, då ska de få följa med till Spånga. DVDn tar mycket mindra plats. Plats har vi ont om, det gäller att plocka undan allt som inte behövs.

Garderoben fick en liten genomgång också. Varma kläder fick flytta lite högre upp i hyllorna och sommarkläderna till de lägre, lättare åtkomligt för mig. 


Jag får dock betala för gårdagen. Jag hade lite sviter sedan i tidags, så i morse var det inte så kul att gå upp. Jag har rejält ont och är jättestel, men det går över och värken är ju träningsvärk. Det är bara att träna mer, så det går över.


    /Julia


Av Julia - 15 maj 2010 08:18


  


...Klockan är bara lite över 8 och vår termometer visar 16,7 grader redan. Solen skiner för fullt. Idag är årets hittills varmaste dag. Det blir inte att sitta  inne vid datorn idag, utan vi ska ut och njuta av det vackra vädret.


Maken ska väl påta lite i trädgården, jag får sitta och ge honom glada förslag på vad han ska göra. Det är några frön som ska sås.


Men allra först frukost för två. Théet är klart och maken är uppe. Mysigt. De blir nog hotellfrukost för hans del, bacon och äggröra. Jag nöjer mig med rostad bröd, som vanligt.


Hoppas att vädret är lika fint hos er som hos oss denna lördag. Kram!    /Julia

Av Julia - 12 maj 2010 16:31


  


... min ring har inte kommit till rätta  , än ska jag väl tillägga.


Men kissarna trivs toppen med den nya igloon, vi köpte i lördags. Här är det Smulan som tar sig en tupplur i den (ensam för en gång skull   )  

  Annars får dom plats båda två iden.


Vår nyaste familjemedlem:

   En liten hund med lykta i munnen. Mysig på kvällen när det blir mörkt.


Annars är jag rätt så trött efter gårdagens övningar. Min nya arbetsterapeut är toppen.

Jag ska få min elrulle fixad eller rent av bytt. Min vanliga rullstol ska få en ny dyna som ska passa mig bättre än den jag har, hon har dessutom höjt ryggstödet lite och fixat till svankstödet. Så  nu sitter jag skönare, det kommer bli jättebra när jag får den nya dynan till den.


    /Julia

Av Julia - 9 maj 2010 13:35


  


...nu har maken åkt, men han är tillbaka imorrn eftermiddag igen. Vi ska åka och hämta hårddisken vi glömde  och fråga efter min ring. 


Jag har en gammal bild på min hand där alla ringarna sitter där det ska:

   Det är den längst till höger (=ytterst) som jag har förlorat.

Jag har förlorat rätt så mycket i vikt, så ringarna är lite stora, men aldrig trodde jag att en av dem  skulle kunna glida av mitt ninger utan att jag märker det.

Nu har det hänt, hoppas att jag får tillbaka den. Jag har även pratat med en jättegullig polis igår och hon tyckte absolut att jag skulle göra en anmälan. Hon rådde oss att kontakta vårt försäkringsbolag. Vilket maken kommer att göra när kopian på polisanmälan har kommit. 

Jag/vi har aldrig förlorat nåt som har blivit polisanmäld förr, så vi vet inte hur det går till. Hur länge vi ska vänta på om det hittas eller ej och vad som ska göras.


Ja, hoppet är det sista som överger en, så håll tummarna att min ring hittas och jag får den tillbaka!!!


Kram Julia



Av Julia - 9 maj 2010 08:09


 


...dags för frukost för två. Det är så roligt när maken vaknar tidigt. Det skulle aldrig falla mig in att väcka honom en helg om jag inte måste. Han går ju upp kl 05:00 på vardagarna, så självklart ska han sova så länge han vill och behöver på helgerna.

Oftast blir det att jag tar en mugg thé och en smörgås innan han har vaknat lördagar och söndagar.


Inte idag, så nu är det frukost för två    !


    /Julia

Av Julia - 8 maj 2010 14:31


  


...vi har varit och hämtat datorn. Den är lagad, men vi fick inte med oss den externa hårddisken som vi köpte när vi lämnade in den tyvärr.

Jag kom på det när vi var på väg hem, så vi får åka till affären en gång till.


Sedan var vi och besökte den nyöppnade ÖB affären där vi absolut inte skulle köpa nåt, men vi fick med oss en ny igloo till jamisarna + en del annat (en söt liten hund med en lampa i munnen för utomhus bruk).


Efter det bar det av till apoteket och mataffären. Utanför stog det två trevliga unga män från Tele2, vilket resulterade i en ny pek-mobil till mig för ett bra pris. En sak till vi inte  skulle ha.


Äntligen var vi i mataffären med en inte alltför lång lista. Det gick snabbt att handla det lilla vi behövde.


Katastrofen upptäcktes i färdtjänstbussen på väg hem. Att vi glömde hårddisken och att jag tappade min vigselring. Jag har aldrig någonsin tappat en ring tidigare.

Jag har ring runt till de affärer vi var i och lämnat uppgifter och telefonnummer. De var jättegulliga och ska höra av sig oavsett. Fin service! En sak reagerade alla jag pratade med var datumet i ringen 19 juni fast årtalet är 1981 dock.


Håll tummarna att någon ärlig människa hittar den och lämnar in den. Så jag kan få tillbaka ringen.


  

Av Julia - 4 maj 2010 13:17


  



...TV på gott och ont.


Nu med satellitkanalerna, blir det en hel del TV-tittande även för mig. Jag är visserligen mycket selektiv och kräsen men ”risken” att hitta nåt som intresserar mig är självklart större när urvalet ökar från 6 fria kanaler till nästan 30.

Mest är det faktakanalerna jag tittar på, som Animal Planet, Discovery's kanaler och TV4-fakta.Det är mer än nog för mig, för det finns alltid nåt intressant att se om jag vill.


Men livet består inte bara av TV och Internet. Nu när det blir allt varmare och sommaren nalkas, tänker jag inte låta den styra mitt liv. Jag har flera vänner vars dagsprogram helt styrs av diverse såpor. Jag har inte tittat förr och gör det inte nu heller. Jag är helt enkelt inte intresserad av dem.


Jag tycker om, djur och naturprogram, faktaprogram, medicinska program och historia. Biografier är också mycket intressanta. Nu har jag möjlighet att se dem om jag vill och har tid.


Jag tänker absolut inte försumma min dagliga träning och att sitta på verandan med en bra bok att lyssna på och korsordet att lösa om vädret tillåter. Min bok- och korsords- stund är en daglig vana, som jag ogärna avstår i från. Den är liksom en vana sen många år. En mysig avkoppling med hjärngymnastik.


Nu ska jag ut i solen en stund och njuta. Ha en trevlig tisdag!

 

  

/Julia

Av Julia - 3 maj 2010 05:35


 


...idag vaknade jag ovanligt tidigt till och med för att vara jag. Jag har drömt mycket och haft ont. 


Jag pratade med en av mina mostrar igår. Hon var gift med mammas äldsta lillebror, som tyvärr är borta sen många år. Som barn var jag nästan lite rädd för henne, men inte som vuxen. Hon är mycket rar. Det är så synd att vi inte har setts på så länge. Avståndet på nästan 250 mil är ju en viktig orsak. Plus att de bor i ett annat land. Speciellt efter att jag har blivit sjuk. Kan inte resa lika lätt som förr.


Det roligaste var att jag äntligen fick E-mail kontakt med min kusin. Så mail och foton byttes nästan genast efter vi lade på luren. Jätteroligt!

Nu blir det mycket lättare att hålla kontakten. Avståndet har krymt. Brev tar sekunder och inte veckor. Bilder lika så.


Nu ska jag faktiskt sätta på thévatten och fixa lite att äta. Ta mina piller och eventuellt gå och sova lite till.


    /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Ovido - Quiz & Flashcards