Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under april 2010

Av Julia - 12 april 2010 08:01


  


...jag vaknde med ordentligt ont. Jag är stel, har väl sovit ovanligt djupt. Det råder väl min dagliga träning och ett par värktabletter bot på, hoppas jag. En del har jag redan gjort, men mycket är kvar att göra.

Men först lite frukost, thévattnet är på gång. Vädret är grått och trist, regnet hänger i luften. Termometern visar +2,3 grader. Den stiger nog lite senare på dagen. Förhoppningsvis får jag se solen lite också.


Min agenda är tom, inga måste idag. Det känns skönt att en av årets viktigaste måsten är avklarad. Vi fixade deklarationerna igår. Med förtryckta blanketter och internet går det så smidigt, speciellt om allt är rätt och inget behöver ändras.


Nu är det hög tid för lite mat!


    /Julia

Av Julia - 10 april 2010 14:28


  


..TVn, som är inte ens 1½ år gammal. Jag tittar så sällan, men kul om den fungerar. Trodde i veckan att jamisarna har kommit åt nån kontakt, men inte. Maken kollade, drog ur alla, satte tillbaks dem igen, utan att det hjälpte nåt.

Så nästa vecka bär det av till affären, där vi köpte den. Alla papper/försäkring/garantisedel finns i Spånga, dem måste vi ju ha med oss. Dem får maken ta med nästa fredag.


En kul sak hände i förra veckan. Vi har ett litet fönster i badrummet. När jag var på toa i onsdags stog en katt och tittade in.

Till saken hör att denna kisse var uppe på rastgårdstaket. Vet inte vem som blev mest förvånad. Katten eller jag.

Ni vet (de flesta av er) att jag sitter i rullstol, så det tog en stund att hämta kamera, men jag hann att få en bild på gynnaren   

 på väg ner från taket. Bildkvaliten är inte den bästa genom ett smutsig fönster, men ni får hålla till godo med den som blev   .


    /Julia

Av Julia - 9 april 2010 06:49


  


...till en grå och regningt fredag. Just nu smattrar det rätt så mysigt mot taket och termometern visar +5,4 grader. Det är bara lite snö kvar. Mindre fläckar där solen inte kommer åt. Bra med regnet, det hjälper till att även det lilla som är kvar försvinnet.


Förhoppningsvis slutar regnet till maken kommer. Kanske han får prova sina nya gummistövlar redan idag, under skogspromenaden från bussen. 


Jag vaknade stel och med värk, inte kul alls. Det går säkert över med min vanliga träning och kanske ett par alvedon.


Théet är strax färdigt, lika bra att fixa ett par mackor till. Jag är nog sugen på mjukost, kanske en skiva av den härliga rökta lantskinkan som vi köpte. Jättestora skivor som jag brukar dela på, de räcker ledigt till två mackor med bara en skiva.  Lite vitaminer behöver jag också, det får en tomat bistå med.


    /Julia

Av Julia - 8 april 2010 07:24


  


...jag vet, jag har varit dålig på att uppdatera de senaste daganra. jag har varit ganska trött efter påsken.

Som jag tidigare skrev, var vi och storhandlade i söndags. Det var kul att se en massa folk igen. Framför allt att kunna handla själv, att bara välja och vraka bland varorna.


Visserligen skulle vi inte ha så mycket, en del basvaror och kattsand. Maken behöver ett par gummistövlar, men det fanns inte.


Vi fick dock med oss en liten CD spelare som även läser mp3 filer. Toppen, för nu behöver jag inte lyssna på böcker i datorn om jag inte vill. Nu kan jag lyssna även på dem som finns på mp3 skivor och de är många. Jag kan själv välja en vanlig ljudbok också om jag vill. De är ännu fler.

Fördelen är att det får plats en hel bok på en mp3 skiva, medan valiga ljudböcker består ofta av 10 eller fler skivor, som jag får byta efter ca 60-70 minuter.


Nu är det dags för frukost, sedan att se till mina odlingar och djur på Fejjan.



   /Julia

Av Julia - 3 april 2010 19:56


  


...vår laxmiddag var utsökt! Såsen delikat, jag gjorde den själv. Vilket jag kommer att få betala dyrt för med träningsvärk imorrn, men det var det värt.

Efterrätten var makens skapelse, mazarinrutor... Mums!


I morgon kommer vi att åka och storhandla. Första gången sedan i december   ! Härligt!!! 

Lite svårt att förstå för alla er som inte är beroende av väder och vind. Äntligen har snön smält så mycket att jag kan åka omkring med elrullstolen utan att fastna i snömassorna.


Ha en mysig påskaftonskväll.


    /Julia 

Av Julia - 3 april 2010 10:34


  


...hoppas ni har lika fint väder som vi. Här är det strålande   sol och termometern visar +7,3 grader i skuggan.


Matsedeln för dagens middag:


Grillad laxfilé

Sparris

Hollandaise

Kokt potatis


Efterrätten blir:


Mazarinrutor (gräddas just nu)


MUMS kommer det att bli. Självklart hjälps vi åt. Jag gör allt jag kan och orkar och maken ställer upp med det som jag inte klarar.


Vi är inte så förtjusta i lamm, men om vi får tag i det imorrn, kan det bli morgondagens middag.


    /Julia

Av Julia - 1 april 2010 20:58


...på er alla. Jag önskar er en riktigt Glad Påsk!


  


Dessutom önskar jag er alla fint vårväder med fågelsång och massor med sol!


    /Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards