Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under november 2009

Av Julia - 9 november 2009 20:38


Sweet dreams/Julia  

Av Julia - 9 november 2009 19:32


Blommig måndag  


...måndag snart slut och det är jag också, fast jag inte har gjort ett dugg egentligen. Lyssnade på bok, det blev Jan Guillou's Madam Terror, Carl Gusav Gillbert Hamilton's återkomst. Jag har sagt det tidigare att jag gillar Guillou's böcker och lyssnar gärna på dem med jämna mellanrum. Samtidigt löser jag korsord, som vanligt. Hur kan man bli trött av det??? Jag vet inte - men trött är jag i alla fall.


En liten hälsning till Aamor från Amanda:

Vi har inte många stora svarta pippisar, men skräniga svartvita som retas och skriker på mig och Smulan när vi är ute i rastgården. Dumma dom... det gör ont i öronen när dom skriker!!!


Nu ska jag ta en runda och läsa vad mina vänner har haft för sig denna dystra måndag, sedan är det nog dags att gå och sova.


Nattiskisse på kudde    /Julia

Av Julia - 9 november 2009 15:47


Måndag - deal with it  


...blivit bättre, tvärt om. Det kom en kort regnskur för en stund sedan. Jag är så trött på denna väta. Vi har massvis med småfåglar som äter av talgbollen utanför gavelfönstret till katterna förtjusning. De låter så kul när de ser pippisarna.

Dagsljuset flyr snabbt på eftermiddagen, klockan är knappt 4 och det är nästan mörkt. Jag saknar dagsljuset mycket den här årstiden och det blir bara mörkare dag för dag fram till den 21 december och vintersolståndet. Sen vänder det förhoppningsvis. Jag ser redan fram emot ljusare tider, trots att det är långt tills vi kan märka skillnaden fram emot mars eller så, men först alla helger som vi har att se fram emot i december. Allra först första advent den 29:de november!


Måndag - Gustav    /Julia

Av Julia - 9 november 2009 08:33


Måndag  


...jag har sovit dåligt och drömt mycket... om min far och katter    . Inga mardrömmar, men jobbiga ändå. Jag har jobbat igenom mina uppmjukande övningar och kroppen känns rätt OK.

Nu ska jag äntligen äta lite. Jag vaknade strax efter 8, det var länge sedan och jag känner att allt är försenat. Det blir lätt så, när man är van att vakna mellan 6 och 7. Jag får ta det som det blir idag. Jag har inga tider att passa direkt, bara diabetesmedicintiderna. Mitt blodsocker ligger stadigt på 4,7. Jag har inte haft några problem alls med den. Jag tar bara tabletter, tar inga insulinsprutor. Jag har insulinspruta i och för sig om den skulle skena iväg, med det har aldrig hänt som tur är.


Purr-fect kisse å vattenfall    /Julia

Av Julia - 8 november 2009 20:20

...lång. Några tårar fällde jag över katter som inte finns längre. Många minnen blir det som kommer till ytan, glada och sorgliga minnen. Nu är jag trött och ska gå och lägga mig. Sov så gott, vänner!


    /Julia

Av Julia - 8 november 2009 16:00


Sunday  


...telefonsamtal, som gjorde mig både ledsen och liiite glad. En av vår kattunge köpare hörde av sig och berättade att Challenger's (vår uppfödning) Baby Eliot (rödtigré Brittisk korthår) inte finns längre. Han blev 18 år gammal. Han och hans 2 syskon föddes 16 november 1991. Både hans mamma, Ch Björnligans Edit Bus (född 30/10-88, skölpadd, kallades Ditte), och pappa, Eu Pr, Gr Int Ch Björnligans Rudolf (född 12/12-84, kallades Pricken, rödspotted), kom från Björnligan's brittiska korthår, innehavaren Elisabeth är en välkänd "profil" i kattvärlden. Ordförande i Järva kattklubb och även domare. Hon har fött upp britter sedan 1976!


Trist att höra att vår sista bebis är borta, men jättegulligt att ringa och tala om det! Det är många minnen som rusar runt i huvudet just nu... snyft... Vi födde upp 5 kullar britter som Pricken var pappa till under åren 1985-1991. Dessutom hade han ett "harem" av kattflickor från Skåne till Norrland som var hos oss på parning.


  

En rödtigré Britt (bilden är lånad på nätet)


Av Julia - 8 november 2009 08:30


  


...Vi har inte våra fäder i livat längre, tyvärr. Så vi tänder ljus till dem. Min far avled 1996 makens tre år senare.


Till pappa Stefan och pappa Bengt

Söndags ljus  

Vi saknar er!

 

Det är grått idag också och varmt, termometern visar +7,1 grader. Maken jobbade hårt igår och sover. Det får han göra så länge han vill och behöver.

Han var duktig och fixade allt han tänkte göra i helgen redan igår, så vi har inga måsten för idag. Kanske vi går en liten sväng, inte för att vädret är så roligt, utan för att få lite frisk luft. Vi får se.


Théet är klart, jag har tagit mina morgonpiller mätt blodsocker (5,3) som ligger bra trots äppelkaka med vaniljsås till efterrätt. Vi hade några äpplen som åkte ner i en sockerkakssmet och blev jättegod.

Bäst att rosta ett par mackor och äta lite.

    /Julia

Av Julia - 7 november 2009 19:22

 ...vår middag!

  

Vi lade skivad potatis och lök, varvat med cassler och anans. Hällde på lite grädde, riven ost och ströbröd. In i ugnen tills potatisen blev mjuk.

MUMS! 

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Skapa flashcards