Hjulia, huller om buller

Alla inlägg under juni 2009

Av Julia - 23 juni 2009 17:35



...har solen säkert vunnit högsta vinsten. Den har skinit från en klarblå himmel hela dan och temperaturen pendlat runt 25 grader. Lite för varmt för mig. Jag tål värmen sämre efter jag blev sjuk. Fast jag har aldrig varit nån direkt soldyrkare innan heller. Jag gillar inte att ligga i solen och har aldrig gjort det.

Jag har tillbringat dagen på verandan i skuggan och löst korsord. Lyssnat till Sara Kadefors bok Fågelbrovägen 32. Den handlar om en kvinnlig läkare, hennes familj och gömnda flyktingar. Klart läsvärt!


Jag börjar bli lite hungrig också... får ta mig en titt i kylen och se vad som finns. Det borde finnas lite köttfärslimpa kvar. Det får bli min middag.


Ikväll kommer en av mina favorit deckare tillbaka, Morden i Midsomer med 4 nya avsnitt. Så det blir att bänka sig framför SVT1 klockan 21:00 och njuta av första avsnittet. (bilden är lånad från svt.se)

 

DS Ben Jones och DCI Tom Barnaby.



 /Julia


Av Julia - 23 juni 2009 07:14


 


...till ännu en härligt solig morgon.

Temperaturen just nu är 13,9 på skuggsidan. Prognosen är vackert väder i flera dagar. Förhoppningsvis hela resten av veckan. Vi får väl se.


Idag har jag inget speciell planerat. Bara att njuta av det vackra vädret på verandan med korsordet, lyssna på nån bok och njuta av fågelsången.

Jag återkommer med vad som händer under dagen.


 /Julia

Av Julia - 22 juni 2009 19:36


 


...nej, läkarna vet inte varför jag fick stroke. Trolig orsak kan vara stress och  högt blodtryck. Och nej, det finns inte i våran släkt. Jag har då aldrig hört om det i alla fall.


Tyvärr, så har jag en motorisk hjärnskada. Jag kommer aldrig att kunna gå som förr, men från att ha varit totalförlamad i vänstra kroppshalvan har jag återfått mycket av den förlorade rörelseförmågan. Jag kan gå mycket korta sträckor med bock eller annan gånghjälpmedel. Jag klarar min vardag helt utan hjälp. Städning och att handla hjälper min man till med, liksom med tvätten.


Jag hade tur i oturen och har inga mentala skador alls. Jag löser korsord precis lika bra som förr och har inga minnesproblem alls. Som jag sa tidigare... hellre i rullstol med huvudet i behåll än att inte hitta hem eller ha afasi.


/Julia

Av Julia - 22 juni 2009 14:35



...i huvudet, får man ha i benen  . Min sjukgymnast glömde ett par reservdelar till min rullator och kommer med dom på torsdag, hon hinner inte innan. Det är ett par klossar som ska göra den "trög" , d v s att den inte rullar så fort att jag inte hinner med. Motståndet kommer även jag att kunna ändra på. Skönt. Annars har hon gett mig ett par nya övningar att göra.


Min vänstra hand blir rörligare och jag kan "styra" dess rörelser mer och mer. En så enkel sak att plocka upp nåt från t ex bordet med den handen var omöjligt för bara några månader sedan. Nu klarar jag det om föremålet inte är för litet. Toppen.

Jag skalade mandel i torsdags och t o m det gick jättebra, härligt.


Nu ska jag ut på verandan med en bok och njuta av värmen. Ha en skön eftermiddag!

  /Julia

Av Julia - 22 juni 2009 08:01



...världen. Hade en del datorstrul nu på morgonen, jag hoppas att jag har lyckats "reparera" problemen   Ja, jag lär väl få se under dagen. 

Jag ska göra en snabbrunda för att se om det är nåt mer som strular eller inte fungerar som det ska.


Jag återkommer senare under dagen. Till dess:


 /Julia

Av Julia - 21 juni 2009 19:42

 

...vad det är för en galenpanna jag har råkat ut för. Så trött jag blir...

Här kommer rappakalja nr 3:  

Kommentar till Då är...
Nej såhär ligger det till. Advokaterna är inte vilka advokater som helst. De är Hyperintelligenta forskarläkarbrandmänastronautsoldatadvokater inom områden biologi, fysik, kemi, arkeologi, geologi, mykologi, astrologi, astronomi, teologi, ornitologi och dessutom kunniga i matlagning och Hela Havet Stormar. De är de enda i Panama med kunskapen nog att besegra sjukdomarna som härjar där. Därför måste de utföra allt fältarbete själva, men de behöver fingrar för att kunna skrida till handling.

De kommer nog att till en viss del i början att utföra en del rektalundersökningar. Prostatacancer härjar vilt i Panama just nu. För den här cancer-arten är extremt liten och smidig och de behöver ha så nära kontakt som möjligt så de kan känna med exakt precision, vilket kräver att användning av handskar är helt uteslutet


av Ulf Dahlquist den 21 juni 2009 kl 17:46 - Godkänn


Jag tror att idioten inbillar sig att han är rolig , vilket ufo...


  /Julia

Av Julia - 21 juni 2009 07:10


...midsommar över för året.

Det är en underbar morgon skiner från en klarblå himmel och termometern visar 12,9 grader på skuggsidan. Härligt.

Vi har inget särskillt planerat för dagen. Maken ska motionera gräsklipparen innan han åker hem. Jag tänkte ta mig en rullande promenad under tiden.

Men nu är det dags för frukost, thé och smörgåsar med pålägg efter smak.


 /Julia

Av Julia - 20 juni 2009 19:22

...födelsedag. Till och med vädret har varit bra. solen sken större delen av dagen, toppen.

Har varit på en rullande promenad med maken på förmiddagen. Har nyss fått en härlig middag, vi åt köttfärslimpa med gräddsås, potatis och lingonsylt. Till efterrätt åt vi var sin bit av mazarinkakan som vi bakade igår.


Nu ska vi bänka oss framför DVDn och titta på en av mina presenter från maken:

Jag bara älskar denna danska serie om andra världskriget. Den sveper genom åren 1929 till 1947. Hur det var i en liten stad i Danmark under och några år före och efter kriget. Efter några avsnitt är det nog dags att komma till ro.


/Julia

Presentation


Mina (p)älsklingar
Smulan sitter upp och Amanda ligger ner.

Klockan är:

Klicka på tassen på olika ställen å se vad som händer!

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Dagens väder

MATA HAMSTERN! Klicka nånstans i bilden, så ramlar en matkula ner som den äter upp!

Fyrbenta vänner

Bloggvänner

Kattlek *fniss*

Fråga mig om du vill veta nåt :)

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Tassa in å skriv en rad

Jag på "Fejjan"

Vänner som har hälsat på


Ovido - Quiz & Flashcards